Meleagris - ინდაური
არსებითი სახელი'ინდაური', მირ. კუტუბიძე, ფრინველების ნომენკლატურული ტერმინოლოგია. თბილისი: მეცნიერება, 1973, გვ. 119
განმარტება
ხოხბისებრთა ოჯახის (Phasianidae fam.) ფრინველთა გვარი Meleagris gen.
ხოხბისებრთა ოჯახის (Phasianidae fam.) ფრინველთა გვარი Meleagris gen.
ბეღურასნაირთა რიგის (Passeriformes ord.) ფრინველთა ოჯახი Meliphagidae fam. პატარა და საშუალო ზომის, ძირითადად მწვანე ან მურა ფრინველებია. ნისკარტი წვრილი და მოხრილია, ფრთები გრძელი და წამახვილებული, კუდი შედარებით გრძელი. ბინადრობენ ძირითადად ტყეებში. იკვებებიან ნექტარით, მწერებითა და ხილით. გავრცელებული არიან სამხრეთ აფრიკასა და ავსტრალაზიაში.
იხვისებრთა ოჯახის (Anatidae fam.) Mergus-ისა და Lophodytes-ის გვარების ფრინველთა საერთო სახელწოდება.
ყაპყაპისნაირთა რიგის (Coraciiformes ord.) ფრინველთა ოჯახი Meropidae fam. პატარა და საშუალო ზომის, კაშკაშა ფერის ფრინველებია. აქვთ გრძელი, წვრილი, მოხრილი ნისკარტი, გრძელი, წამახვილებული ფრთები და სინდაქტილური ფეხები. ბინადრობენ ტყეებში ან ღია ადგილებში. იკვებებიან მწერებით, განსაკუთრებით ფუტკრებითა და კრაზანებით. გავრცელებული არიან ევროპაში, აფრიკაში, აზიასა და ავსტრალაზიაში (Merops apiaster ერთადერთი სახეობაა, რომელიც ევროპაში მრავლდება).
კვირიონისებრთა ოჯახის (Meropidae fam.) ფრინველთა გვარი Merops gen.