culture - საკვებ არეში მოშენება (˂მო˃აშენებს), გაზრდა
ზმნა'culture', მენაბდე ც., ინგლისური-რუსულ-ქართული ბიოლოგიური ლექსიკონი, მეცნიერება, თბილისი, 1983, გვ. 55
განმარტება
უჯრედოვანი, ქსოვილოვანი კულტურებისა,მიკროორგანიზმებისა.
უჯრედოვანი, ქსოვილოვანი კულტურებისა,მიკროორგანიზმებისა.
უჯრედების, ქსოვილებისა და მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის.
როცა საკვებ არეში ადგილი აქვს ჰორმონალური ბალანსის მანიპულირებას, კოჟრს შეუძლია გამოიღოს ყლორტები და ფესვები სრულიად დიფერენცირებული უჯრედებით.
უჯრედების, ქსოვილებისა და მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის.
მცენარეული სუბსტრატისაგან დამზადებული საკვები არე, რომელიც არ შეიცავს ხორცის, ღვიძლის ნახარშს, პეპტონს და სხვა ძვირად ღირებულ კომპონენტებს, ეკონომიკური თვალსაზრისით მეტად ღირებულია, მითუმეტეს ამ ნიადაგზე გაზრდილი ნებისმიერი ბაქტერიული კულტურა აგროვებს საკმარისი რაოდენობის ბიომასას, რომელიც არ ჩამოუვარდება ხორცის წვენზე დამზადებულ საკვებ არეებს.
დადებითად დამუხტული ფისი, რომელიც იონმიმოცვლით ქრომატოგრაფიაში ცილისა და ნუკლეინის მჟავას გასასუფთავებლად და გამოსაყოფად გამოიყენება.
სინთეზური ნუკლეოტიდი, რომელიც უერთდება დნმ-ის ნუკლეოტიდების ჯაჭვს და წყვეტს სინთეზს; გამოიყენება დნმ-ის სეკვენირების სენგერის მეთოდში.